18. 6. 2024   |   svátek má Milan
 

Kokosový beránek

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 280 g
moučkový cukr 250 g
máslo nebo Hera 180 g
vejce 4 ks
strouhaný kokos 80 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Cukr se změklým máslem (nebo Herou) a vejci utřeme do pěny, přidáme strouhaný kokos, po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme. Těsto nalijeme do pečlivě vymazané a strouhankou vysypané beránkové formy (nedáváme formu plnou, těsto nabyde) a upečeme ve vyhřáté troubě na 175° asi hodinu. Po upečení formu otevřeme a necháme vychladnout, teprve pak vyklopíme.
Recept je do velké uzavíratelné formy.
Upečeného beránka pocukrujeme a ozdobíme mašličkou.



 


RECEPTY

Křehké řezy s tvarohem a jablky

Postup: Nejprve si přiravívme těsto "deset, dvacet, třicet"´=10dkg cukru, 20dkg tuku,... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicové těstoviny

Postup: Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje podle návodu na sáčku.... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňové pyré

Postup: Dýni očistíme, lžící vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a společně s... zobrazit recept

RECEPTY

Krémové ořechové rohlíčky

Postup: Mouku, cukr, mleté vlašské ořechy a citronovou kůru ze 1/4 citrónu dáme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Holandské řízky

Postup: Eidamskou cihlu nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso (nejlepší je bůček,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...